Mindfulness training in Eindhoven 

                           Neeltje Stoop

 

De trainer: Neeltje Stoop

 

Mijn naam is Neeltje Stoop en ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer en psycholoog. Tevens  ben ik opgeleid tot yogadocent.

Gedurende de afgelopen twaalf jaar heb ik als psycholoog ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen bij het omgaan met stress, zowel in de gezondheidszorg als in het bedrijfsleven.


Mijn interesse voor mindfulness gaat terug tot ongeveer acht jaar geleden. Tijdens onder andere een tiendaags meditatie-retraite en het zelf volgen van de achtweekse mindfulnesstraining heb ik de waarde van mindfulness(meditatie) ervaren. Ik kreeg inzicht in automatische denk- en reactiepatronen die ik eerder nog niet, of nog niet zo helder, bij mezelf had opgemerkt. Ik werd mij steeds bewuster van de stress die mijn manier van denken en leven met zich meebracht, waardoor ik er anders mee om kon gaan. Ook kreeg ik meer rust in mijn hoofd en leerde meer op mijn intuïtie te vertrouwen

Omdat ik in mijn persoonlijk leven de kracht van mindfulness ervoer, ben ik mindfulness in de loop der jaren ook meer en meer gaan integreren in mijn werk als psycholoog en trainer.

Ik zag het positief effect van wat, zelfs al korte, mindfulnessoefeningen kunnen hebben bij mensen die ik begeleidde. Daardoor wist ik dat ik hier meer mee wilde en ben ik een opleiding tot mindfulnesstrainer gaan volgen.

 

De opleiding tot mindfulnesstrainer heb ik afgerond bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer en ben aangesloten bij de VMBN, een organisatie die de kwaliteit van mindfulnesstrainers waarborgt.